dijous, 27 d’octubre del 2011

Els comerciants d’Alfarràs aposten pel verd

L’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs ha anunciat una campanya de promoció de l’ús de bosses reciclables per reduir la despesa de les de plàstic i contribuir a la conservació de l’entorn. A més, proposa xerrades sobre l’aplicació de les xarxes socials al comerç i sobre coaching i planeja un sorteig pel nadal vinent.

El president de l’Associació, el Sr. Ángel Díaz, explica aquesta iniciativa subvencionada per la Generalitat de Catalunya, qui ha llançat una nova normativa sobre el tema: “Disposarem de 5000 bosses totalment reciclables per repartir entre els clients de tots els comerços per mentalitzar la gent que la portin alhora d’anar a buscar els productes: ja no només per evitar el cost de la bossa sinó per complir la normativa i òbviament millorar el medi ambient.”

A més, l’organisme, amb l’ajuda de l’Ajuntament, ha organitzat interessantíssimes conferències obertes a tots els interessats per exposar les possibilitats que ofereixen les xarxes socials d’internet als comerciants i per treballar el coaching. Duraran únicament tres hores i es duran a terme entre els mesos de novembre i desembre. Pel que fa a la campanya nadalenca d’aquest any, l’organització ha previst organitzar un sorteig per tots els clients d’Alfarràs de 20 regals valorats en 50 euros.

L’Associació doncs continua fent esforços per lluitar contra l’apatia estesa, reflectida en la recerca infructuosa de membres per renovar la junta directiva però també en l’escassa participació que reben les activitats: “La gent està molt poc motivada. Malauradament no hem estat capaços d’aconseguir grans aforaments.”

dimarts, 25 d’octubre del 2011

L'alcalde enumera millores per Alfarràs


L'actual alcalde, el Sr. Kleber Esteve Ramells (PSC), va mostrar en una entrevista una apretada agenda de projectes pel poble d'Alfarràs, entre els quals destaquen diverses reformes urbanístiques i el foment del comerç. 


Responent amablement a les meves preguntes, el Sr. Esteve va explicar en una trobada, que tingué lloc a l'ajuntament el passat divendres, alguns dels plans previstos. Hi destaquen l'acabament del passeig d'Andaní i la construcció d'una zona enjardinada en un extrem del Carrer nou, davant l'antiga fàbrica Mitasa, idea prorrogada per sis mesos i en projecte de licitud. 


A més, s'han coordinat juntament amb l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Alfarràs xerrades que tracten l'aplicació de les xarxes socials al comerç i també sobre coaching: "Tenim un potencial comercial molt fort i s'ha de motivar i donar una empenta per fer les coses en positiu."


D'altra banda, l'alcalde va esmentar també l'esforç per crear una marca de préssec que reculli productors del poble i de les rodalies per aconseguir un impacte major en el mercat, proposta que va defensar en la passada Fira del Préssec. Aquesta celebració, desenvolupada exitosament els passats 24 i 25 de setembre, és un dels fruits del treball d'aquest govern de la vila, ja que va donar cabuda al doble d'assistents que passades edicions. 


Cal esperar que l'esforç i les ganes que els socialistes estan demostrant a nivell local es reflecteixin també nacionalment en cas d'una victòria del PSOE al 20-N. En aquest context, el Sr. Esteve va donar a conèixer la seva confiança en l'èlit del partit i no va voler anticipar fets davant una insinuació dels rumors sobre un triomf dels populars: "Portem un senyor candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, que pot fer un gran paper... Primer hem de votar, no podem anticipar fets."

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Els comerciants d’Alfarràs cerquen saba nova

L’actual junta directiva de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs, en el càrrec des de la fundació de l’organització set anys enrere, cerca amb dificultats un nou equip que el substitueixi i aporti noves idees.

“No hi ha candidats. La situació és tan negativa i hi ha tanta apatia en el món del comerç que ara la gent no té quasi ganes de fer res i no trobem recanvi per la junta” afirma Ángel Díaz, president de l’organització. El Sr. Díaz, empresari de Serveis Informàtics Alfarràs, explica que per aquest motiu, la substitució és per ara una proposta: “Ha arribat el moment que sorgeixin nous membres amb noves idees i una manera diferent de fer les coses: ha d’entrar gent amb ganes. Després de 7 anys, per molta voluntat que hi posem, arriba un moment en què necessitem saba nova”.

L’assumpte ja ha arribat al despatx de l’alcalde, el Sr. Kleber Esteve. L’Ajuntament procura animar diverses persones capacitades per dur a terme el càrrec davant una futura dimissió de l’actual òrgan però segons el Sr. Díaz “no es pot imposar una responsabilitat com aquesta, hi ha d’haver ganes o no serveix de res. Posat que ningú sortís, ens veuríem en l’obligació de continuar, no podem dimitir i deixar un buit de poder.”

Temps enrere, l’activitat principal d’Alfarràs es centrava en les dues fàbriques tèxtils que van acabar tancant i darrerament en la construcció, que actualment es troba estancada com en la resta del país. Actualment però, a més dels sectors agrari i ramader que es mantenen amb dificultat, el màxim moviment es concentra en el sector terciari, pel que la crisi s’ha notat de manera molt accentuada. El president de l’Associació, que va respondre molt amablement a les nostres preguntes, comenta que el nivell de vendes dels empresaris ha patit un descens que varia del 20% al 50%. “Alfarràs resultava un nucli d’atracció comercial, però des de la crisi es mouen molt pocs diners, donades la gran quantitat de gent aturada i la intocable política bancària de no concedir préstecs. En aquesta situació, l’únic que pot fer una associació amb un pressupost tant reduït és formar i assessorar.”

L’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs va néixer el 2004 amb l’objectiu de gestionar informació, facilitar la formació dels membres així com el fomentar la idea d’un poble comerciant que atreu els habitants de les rodalies (acull al voltant de 8000 clients de fora). Aquest organisme ha estat sempre recolzat per l’Ajuntament d’Alfarràs, qui ha donat un ajut inestimable pel seu funcionament tant des d’un govern de CIU com del PSOE, i recull 70 dels aproximadament 120 comerços i empreses petites del poble, fet que reflexa la important activitat terciària d’una localitat de 3.107 habitants. El seu finançament prové de les quotes que paguen els membres i de totes les ajudes obtingudes de l’Ajuntament, la Delegació de Comerç o la Diputació de Lleida: “Demanem qualsevol tipus de subvenció que estigui al nostre abast per poder realitzar activitats, principalment conferències de tot tipus que puguin servir als empresaris.” L’organització ha promogut nombrosos cursos i xerrades interessantíssims que malauradament no han aconseguit l’audiència i la participació desitjades en una època en la qual l’educació és la millor alternativa.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Nova temporada al Desguàs




El pub Desguàs d'Alfarràs torna a obrir oficialment les seves portes aquest divendres dia 8 amb noves propietàries en una vetllada que contarà amb l'actuació d'un DJ, el sorteig de viatges i un resopó especial. Les alfarrassenques Olga Aguilar, infermera, i Patri Llena, treballadora social, es faran càrrec en les seves estones lliures d'un dels locals predilectes del jovent d'Alfarràs i rodalies després d'un estiu tancat i moltes preguntes dels seus clients habituals sobre aquesta temporada. Les novetats d'aquesta etapa són una renovació del personal i la possibilitat de dur a terme un canvi en la decoració. Acompanyat d'una música variada i adequada als assistents, el pub en principi s'obrirà de dijous a dissabtes i també alguns diumenges i mantindrà l'antiga tarifa de preus.

A més, continuarà celebrant festes temàtiques (com la Festa d'hivern o la de Carnaval), sorteigs, concerts, actuacions i retransmissions de partits de futbol. A més, oferirà la possibilitat de llogar el local per celebracions privades. Per començar amb bon ritme, el Desguàs no descansarà desprès l'esmentada inauguració de divendres i oferirà el dissabte la festa Larios 12 Botanicals amb regals inclosos. La resta d'events es podran seguir mitjançant Facebook. D'aquesta manera us podreu assabentar de tots aquells esdeveniments que faran "passar-ho molt bé i fer-ho passar als altres". 

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Alfarràs es mou

L'ajuntament d'Alfarràs va posar ahir en marxa una sèrie d'activitats esportives aptes per a tots els públics que s'allargaran fins al març. Aquestes propostes les ha realitzat concretament la regidoria d'esports, encapçalada pel Sr. Adrià Ramírez Trallero. Hi figuren, entre altres, cursos d'aeròbic, pilates o ball que tindran lloc a l'edifici Martí Casals nº1, un local reformat on es practicava rehabilitació. A més, els participants podran escollir entre una àmplia varietat d'horaris.

Per ara, la iniciativa compta amb la inscripció de més de trenta persones, però el termini per presentar solicituds a les oficines de l'Ajuntament no ha acabat tot i que els cursos hagin començat.

Aquestes activitats esportives són una mostra de l'actitud activa adoptada per l'actual equip de govern, qui davant del fosc panorama de retallades procura continuar fent suggeriments per satisfer totes les franges d'edat. A més, està impulsant una sèrie d'activitats extraescolars que ja compten amb un total de 100 alumnes.